KENALI ILHAM MUSLIMAH

Puan Sharifah Norita Syed Abdullah

Berdarah kacukan Arab dan Cina .Berasal dari Kluang Johor. Berlatarbelakangkan keluarga yang serba sederhana, yang mana berniaga merupakan sumber pendapatan keluarga, telah membawa beliau ke dalam dunia perniagaan sejak dari kecil lagi.

Terinspirasi dari kegigihan arwah ibu membesarkan beliau adik beradik selepas kematian ayah sewaktu umurnya masih kecil, membuatkan beliau menjadikan arwah ibu sebagai satu satunya idola beliau.

Mempunyai minat yang begitu mendalam dalam bidang perniagaan, menjadikan beliau sentiasa bersemangat dan cekal bagi memastikan usaha beliau membuahkan hasil suatu hari nanti .

Mula menjalankan perniagaan busana wanita berkonsepkan “Mobile Boutique” pada tahun 1992 berlabelkan Sy”Norita. Tiada ilmu khusus dalam bidang perniagaan waktu itu, hanya berbekalkan kegigihan arwah ibu yang dijadikan idola hingga kini.

Bemodalkan RM300, bermula dari rumah dan mengusahakannya sendiri maka terhasillah sebuah perniagaan dibawah jenama ILHAM MUSLIMAH.

Selang beberapa tahun ILHAM MUSLIMAH mengorak langkah menjahit sendiri semua pakaian yang dijual dan kini juga menjual secara borong dipasaran.

Setelah hampir 30 tahun menceburkan diri dalam bidang perniagaan, Beraspirasi untuk terus cemerlang dan seimbang dalam urusan duniawi serta ukhrawinya, disamping menyumbangkan bakti dalam pembangunan ekonomi dan wanita Malaysia. 

Beliau kini juga merupakan seorang “Business Coach” yang berkelayakan dibawah naungan STEP (Start-up Technical Entrepreneurship Program) Beliau berhasrat untuk membimbing lebih ramai usahawan dan kaum wanita khususnya untuk menceburi bidang perniagaan dan menjadikan perniagaan sebagai sumber pendapatan.

TENTANG JENAMA ILHAM MUSLIMAH

Memiliki serta mengayakan pakaian cantik adalah impian setiap wanita.

Bagi merealisasikan impian setiap wanita, ILHAM MUSLIMAH mengambil inisiatif menjual busana Muslimah dengan harga yang mampu dimiliki oleh setiap lapisan masyarakat.

Setiap helaian dijahit dengan teliti, menggunakan fabrik bermutu bagi memberi keselesaan apabila dipakai bersesuaian dengan konsep yang diterapkan iaitu “Kualiti premium harga borong”

Ilham Muslimah berhasrat untuk menjadi sebagai “One Stop Centre” untuk barangan kelengkapan Muslimah.

Menitikberatkan soal potongan dan kesempurnaan apabila dipakai agar seiring dengan tagline “Cantik Bergaya, Aurat Terjaga” .

Disamping itu, melalui platform Rakan Niaga Ilham Muslimah, syarikat membuka peluang dan menjemput orang ramai untuk menjana pendapatan melalui perniagaan dengan modal yang rendah dan bayaran tiga kali secara ansuran bulanan.

Tulang Belakang Ilham Muslimah

Fiza

Yana

Jiha

Zalida

Sofia

Farisha

Sabrina

Fairuz

Ika

Izah

Follow Us

Worldwide Shipping

It elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Best Quality

It elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Best Offers

It elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Pembayaran Selamat

It elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.